Despre Sirnea

Sirnea – primul sat turistic din Romania, veche asezare de pastori, ofera o deschidere magnifica, atat spre creasta Pietrei Craiului, cat si spre masivul Bucegi.

Pensiunea Soarelui este situata in Pasul Rucar Bran, in comuna Fundata, satul Sirnea si vine in intampinarea celor ce iubesc muntele si zonele pitoresti cu o oferta ce sigur nu poate trece neobservata.

Castelul Bran

castel_bran

Tinutul dintre Bucegi si Piatra Craiului au determinat o serie de episoade istorice inca din preistorie si pana in prezent, reliefate de un punct geografic si istoric major : Trecatoarea Branului.

Fiind de-a lungul timpului una din cele mai importante legaturi transcarpatice, Trecatoarea Branului a dezvoltat o istorie dinamica formata din cele doua componente majore, activitatile comerciale desfasurate …mai multe

 

 

Iubitorilor de munte li se deschid de aici poteci nenumarate spre Piatra Craiului, iar la cativa kilometri in sens opus se ridica muntii Bucegi . Deasemenea cu masina se poate strabate culoarul Rucar Bran in ambele sensuri lejer , Sirnea aflandu-se strategic in mijlocul splendorii intregii zone.

Panoramic Sirnea

 

Pestera si Cheile Dambovicioarei

Sunt locuri pitoresti deosebite, cu atat mai frumoase cu cat inca nu sunt atat de cunoscute si frecventate. Desi nu au o lungime mai mare de 3 km,  verticalitatea peretilor de stanca si pasajul ingust croit de micul parau Dambovicioara sunt impresionante.

La capatul cheilor se afla Satul Dambovicioara si Pestera Dambovicioarei, locul de unde izvoraste Dambovicioara.

Pestera Dambovicioarei este situata in zona carstica a culoarului Rucar-Bran, una din cele mai dezvoltate din tara.  S-a format in calcarele de varsta jurasica ale Masivului Piatra Craiului,  datorita actiunii apelor paraului Dambovicioarei, a carui vale se gaseste la cativa metri in aval.

Este o pestera calda cu 10-12 grade C, cu o umiditate moderata,  strabatuta de un usor curent de aer. Cheile Dambovicioarei, unice prin salbaticia peisajului, constituie adevarate atractii turistice ce pot fi explorate atat cu masina (drum forestier) cat si la pas, constituind calea de acces catre Pestera Dambovicioarei cat si catre campingul Brusturet. Puteti ajunge la Dambovicioara urmand spre sud soseaua Brasov – Pitesti pana in localitatea Podul Dambovitei  (aici gasiti indicatorul “Dambovicioara 5 km”),  sau direct de la Pensiunea Soarelui prin localitatea Ciocanu, prima din judetul Arges,  drum care scurteaza distanta pana la Chei si care poate fi strabatuta usor si de ciclisti.

 

Barajul Pecineagu

Barajul Pecineagu este situat pe cursul superior al raului Dambovita, intr-o depresiune dintre muntii Piatra Craiului si muntii Iezer-Papusa.

Este un baraj executat din anrocamente, cu o masca amonte din beton armat. Are o inaltime de 107 m si o lungime la coronament de 267 m.

La baza mastii de etansare este executata o galerie perimetrala pe conturul careia au fost executate 50 de foraje verticale de drenaj.

 

 

….mai multe